Spring naar content

Op de locatie Mandemaat 3 Assen beginnen contouren te verschijnen.

Baljon | Nieuws | Op de locatie Mandemaat 3 Assen beginnen contouren te verschijnen.
de ftos tonen de behouden boom en de eerste stenen van de vleermuistoren, impressies tonen de toekomstige situatie
Categorie:

De oudbouw is gesloopt, een flinke boom die in de eindsituatie in het entreegebied beeldbepalend is, staat stralend te wachten op het nieuwe kantoorpand.

Ook de bouw is gestart, wel in bescheiden vorm, als één van de mitigerende maatregelen wordt er een vleermuistoren geplaats, de sokkel is al te zien.

Mandemaat 3 is het nieuwe kantoor dat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf wordt gerealiseerd. Het wordt een uniek kwalitatief hoogwaardig gebouw met een attractieve werkomgeving voor de gebruikers van het pand. Het duurzame ontwerp tekent zich door circulair gebruik van materiaal, klimaatadaptiviteit, natuurinclusiviteit, energiezuinigheid en toekomstbestendigheid.

Het kantoor wordt Landschappelijk ingepast; in de Florijn As, aan de ringweg Europaweg-Zuid ligt de kavel langs het Anreperdiep en tussen twee Natuurnetwerk Nederland (NNN) gebieden in. Het ontwerp zoekt een optimale samenhang tussen landschap en bebouwing. Bij binnenkomst op het terrein zien gebruikers en bezoekers direct het natuurinclusieve landschap dat ter plaatse van het atrium en de hoofdentree naar binnen en over het gebouw wordt getrokken. Zo worden entreelandschap en verblijflandschap door het gebouw heen met elkaar verbonden en is er vanuit het kantoor in alle richtingen zicht op groen waardoor men gestimuleerd wordt om in de pauze even naar buiten te gaan voor een wandeling.

Het huisvest straks de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Dienst ICT Uitvoering (DICTU).

Team Mandemaat 3: Hegeman Bouw&Infra, De Groot Installatiegroep, Rudy Uytenhaak + Partners Architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs, Baljon Landschapsarchitecten, ZRi en Alba Concepts.

 

Scroll naar boven